Interview Jan Corbeel

Omdat darts de afgelopen maanden enorm aan het heropleven is in België, gingen wij van Tripel 20 verhaal halen bij iemand die met het darten is begonnen sinds corona. Wij zijn zeer benieuwd welke factoren hebben meegespeeld voor deze mensen om met de sport te beginnen! Deze week, Jan Corbeel. Speler van DC Tops Shot.

Omdat het zou kunnen dat er ook mensen meelezen die jou niet kennen, beginnen we met een aantal persoonlijke vragen:

Jan, wanneer ben je begonnen met darts?

Goh, eigenlijk al een paar jaar geleden op cafe in “De Schieve”. Daar hingen blokken omdat daar ook competitie werd gespeeld maar dat was eerder tussen pot en pint. Daar werd ook softtip gespeeld onder onze kennissengroep op vrijdag na de werkuren. Dan ben ik een aantal jaren gestopt tot december 2020, toen heb ik beslist om samen met men vrouw’ke Ellen een deftige blok, surroundverlichting en pijlen te kopen en zo is de passie ontstaan. Toch kwam er eerst de reactie van men vrouw: ‘Hopelijk is dit geen opvlieging, denk er goed over na voor je kosten maakt!’ Maar ik heb haar overtuigd, ze is zelfs helemaal meegegaan in de passie. Echt een topperke!

Wat was de aanleiding om hiermee te starten?

Het was eigenlijk een combinatie van twee factoren: het thuis zitten door corona en het ‘met mezelf geen weg weten’ van al die regels, nergens buiten kunnen wandelen met mijn viervoeter én naar de darts kijken op tv. Het was toen WK Darts en na een match of drie en vooral deze van The Dreammaker (Dimitri Van Den Bergh) was de vonk overgeslagen en ik wou elke match kijken.

Wat vind je zo leuk aan darts?

Het publiek, de opzweping van de supporters rond het podium, de sfeer die gemaakt wordt door de caller bij een 180, de walk on’s, etc. Het is ook echt fascinerend hoe zij die pijlen telkens, of toch dikwijls en vele meer dan mij, op de juiste plaats krijgen. Darts lijkt zo makkelijk op tv, maar niets is minder waar!

Met welke darts speel je momenteel?

Zen Target Shot 24Gg, shaft pro grip target en flights van The Hurricane of Dimi. (zie foto)

Wie wordt er dit jaar wereldkampioen darts? En waarom?

Dat is een moeilijke vraag, uiteraard hoop ik op Kim of Dimi, maar op dit niveau kan iedereen van iedereen winnen, dat heb ik al vaker gemerkt. Onlangs heb ik dit nog gezien bij het tornooi in Gibraltar. Als ik dan toch een paar favo’s moet uitspreken buiten onze eigen trotsen dan zeg ik Clayton, Price of Wright. Dit zijn spelers die op dit moment uit hun voegen kunnen barsten. Waarschijnlijk gaat niet iedereen het hiermee eens zijn, maar deze spelers kunnen zo goed zichzelf blijven, dat apprecieer ik aan deze drie spelers.

We gaan verder met een aantal vragen over de toekomst.

Heb je bepaalde doelen in de darts? Zo ja, welke?

Ik bekijk het op dit moment van dag tot dag, ik probeer toch elke dag een halfuur tot een uur te gooien, dit kan gaan van scoretraining, dubbeltraining tot matchkes via Dartcounter of tegen het vrouwke. Mijn niveau is nog te wisselvallig om echt doelen te kunnen stellen, natuurlijk probeer ik elke competitie match of tornooi het beste van mezelf te geven en we zien wel waar we komen.

Hoe denk je dat darts zal evolueren in België de komende jaren?

Ik hoop dat darts alleen maar evolueert in de positieve zin. Het is een sport die ondanks
alle media-aandacht nog altijd gezien wordt als ‘vogelpik’ of ‘pijltje gooien’ wat nog steeds gelinkt wordt aan cafesport en dat is het zeker niet, het verdient meer waardigheid qua sport.

Ik vind het super dat de mensen achter Darts België en beDarts de handen in elkaar gaan slagen om hier echt weer iets op poten zetten, ik kijk hier enorm naar uit…. En waar nodig en het in mijn mogelijkheden ligt heb ik al gezegd dat ik zeker men steentje wil bijdragen!

Wanneer word je een PDC-speler? 😉

Bij deze vraag komt spontaan het liedje “dromen zijn bedrog” in men gedachten. Zoals ik zei is men niveau nog niet stabiel genoeg en zeker niet om over naar huis te schrijven. Ik zit sinds een maand bij onze ploeg Tops Shot onder leiding van Opa Duck, laat ons eerst zien wat dat geeft en of ik al het niveau ‘van rond de kerktoren’ kan halen. Daarna zullen we bekijken wat kan, maar dromen mag altijd hé! Als ik als toeschouwer zo’n evenement kan bijwonen, dat zou al mooi zijn.

Om af te ronden, stellen we graag nog even een aantal vragen over Tripel 20.

Wat vind je van de Tripel 20?

Tripel 20 is een heel aangenaam biertje om te drinken. Zowel tijdens het darten (niet te veel) als gewoon op een terrasje op een zomer avond met een salamieke of kaasje erbij onder vrienden en dan mag het al is meer dan ene zijn he. 😊

Met welk bier vergelijk jij de smaak van dit dartbier?

Qua graden is het gelijk aan Duvel maar qua smaak heeft het iets uniek, heb het nog nooit eerder geproefd. Ik ben normaal gezien een Duveldrinker maar den Tripel 20 heeft mij op één of andere manier de Duvel doen vergeten, alhoewel ik nog altijd een duvelke kan zijn hoor.😉

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tripel 20

Gerelateerde posts

Wereldrecord verbroken!

Afgelopen zondag waren vier darthelden in Zandvliet klaar voor een enorm zware opdracht, namelijk het wereldrecord ‘zo lang mogelijk aan één stuk darten’ verbreken, Tripel

Interview Darts België

Sören Moens is ondertussen zeer gekend in de dartwereld. Via zijn Facebookgroep ‘Darts België’ probeert hij met man en macht de darts in België op

Eerste brouw uitverkocht!

Na een kleine maand is het al zover, Tripel 20 is uitverkocht! Het dartbier was de afgelopen weken zo populair in België en Nederland dat

Interview Dirk Allard

Omdat wij bijzonder trots zijn om ‘Onze Dirk’ Dirk Allard te mogen steunen als grote fans, namen we vandaag een interview met hem af. Dirk