DC De Vrije Darters – Tony Coolman

Eén van de meest Tripel 20 verbruikende clubs in België moet ongetwijfeld de ploeg van Tony Coolman zijn, DC De Vrije Darters! Heb je al gehoord van deze club? Lees zeker hieronder even mee met ons interview met Tony Coolman, de sympathieke kerel uit Brecht!

Tony, wanneer ben je begonnen met darts?

Ik ben gestart in de jaren 90 op de elektronische darts, maar ik ben snel overgestapt op de steeltip. Ik ben even gestopt in de jaren, maar in 2021 ben ik weer volledig begonnen op de vaste blok!

Wat was de aanleiding om met een ploeg te starten?

Er is op een moment veel interesse geweest om te starten met een ploeg, maar we vonden geen locatie. Tot ik plots dacht aan een geweldige locatie, de parochiezaal in Overbroek. Nadien was er geen twijfel meer!

Wanneer is jullie club opgericht?

Onze club DC De Vrije Darters is gestart op mijn verjaardag, op 27 februari! Het was niet speciaal voor die dag, maar het kwam goed uit voor onze sponsor. Ik had bij de opening wel snel 6 dartsblokken nodig want er kwamen 36 mensen een pijltje gooien. Het was uiteindelijk The Perfect Dartshop uit Merksplas die ons uit de nood hielp. Zij zijn nog steeds onze sponsor en hier zijn we ontzettend blij mee!

Wat is belangrijk voor jullie als ploeg?

We zijn geen ploeg, maar een club! Het is belangrijk dat we onze clubnaam alle eer aandoen. Zoals het woord het zegt zijn wij een club waar iedereen welkom is en darters die willen leren darten of de sport wensen te ontdekken ook! We onderscheiden ons van andere clubs waar soms verplichte dartsavonden moeten worden gespeeld, we zijn een feitelijke club en geen vzw, dat is misschien voor de toekomst. Het is de bedoeling dat we samen in club groeien door gezellig samen te gooien en waar fun centraal staat!

Wat vind je zo leuk aan darts?

Het leuke aan darts is het familiale en de sfeer, maar natuurlijk ook het elke keer beter doen dan de tegenspeler. Zo hebben we samen met De Sjoemelaars eens een wedstrijdavond gedaan met wisselbeker. Een toporganisatie door twee clubs wat zeker een voorbeeld kan zijn voor de rest? De sfeer was enorm en we kijken al uit naar de volgende wedstrijd onderling!

Met welke darts speel je momenteel?

Ik zelf speel met de Daytona fire DF01 21gram.

Wie wordt er dit jaar wereldkampioen darts? En waarom?

Ik hoop Brian Raman, Kim Huybrechts of Dimitri Van den Bergh uiteraard!

Hoe denk je dat darts zal evolueren in België de komende jaren?

We merken nu een enorme piek in de darts en we moeten hopen dat dit de komende 15 jaar niet stilvalt. Ik stop nooit nog en mijn leden (friends for life) zijn voor mij familie en die zou ik te hard missen.

Wat vind je van de Tripel 20 en Tops?

De Tripel 20 vind ik goed, schitterend zelfs! Ik ben er énorme fan van en mijn leden ook! Eens je fan bent van Tripel 20 is het moeilijk om er afstand van te doen, maar ik zeg zeker geen neen tegen Tops. Ik heb een club waar ze beide bieren zouden missen, het is een deel geworden van onze dartsclub DC De Vrije Darters in Overbroek. Het hoort bij onze familie!

Met welk bier vergelijk jij de smaak van deze dartbieren?

Ik ben normaal een Duvel drinker, maar hier kan je het absoluut niet mee vergelijken. Het zijn smaken die heel moeilijk te vergelijken zijn met andere bieren, iets uniek!

Wat vind je van het Tripel 20 concept? Denk je dat dit kan een steentje kan bijdragen om darts in België te boosten?

In onze club het het zeker een enorme boost gegeven! We hopen in de toekomst nog wat meer promomateriaal te zien, dat zou leuk zijn! We zijn aangenaam ontvangen door de heren van Tripel 20 en hebben met onze club de schitterende polo’s, het bier en promomateriaal ontvangen! Het is gewoon echt een leuke samenwerking met Arno, en we hopen jullie snel te ontvangen zodat julllie ook van de sfeer kunnen genieten!

Graag wil ik ook nog even onze clubsponsors in te kijker zetten:

Café Den Dootrapper

S-Print Design

Tripel 20-team

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tripel 20

Gerelateerde posts

Wereldrecord verbroken!

Afgelopen zondag waren vier darthelden in Zandvliet klaar voor een enorm zware opdracht, namelijk het wereldrecord ‘zo lang mogelijk aan één stuk darten’ verbreken, Tripel

Interview Darts België

Sören Moens is ondertussen zeer gekend in de dartwereld. Via zijn Facebookgroep ‘Darts België’ probeert hij met man en macht de darts in België op

Eerste brouw uitverkocht!

Na een kleine maand is het al zover, Tripel 20 is uitverkocht! Het dartbier was de afgelopen weken zo populair in België en Nederland dat

Interview Dirk Allard

Omdat wij bijzonder trots zijn om ‘Onze Dirk’ Dirk Allard te mogen steunen als grote fans, namen we vandaag een interview met hem af. Dirk