Interview Dirk Allard

Omdat wij bijzonder trots zijn om ‘Onze Dirk’ Dirk Allard te mogen steunen als grote fans, namen we vandaag een interview met hem af. Dirk Allard is een dartspeler uit Leuven en vult zijn weekends met tornooien in België en Nederland. Dirk is iemand die vanaf dag 1 in ons is beginnen geloven, hij heeft ons gesteund en daar zijn wij hem enorm dankbaar voor!

Omdat het zou kunnen dat er ook mensen meelezen die jou nog niet kennen, beginnen we met een aantal persoonlijke vragen:

Dirk, hoe ben je begonnen met darts?
Vroeger toen ik 13 jaar was ging mijn vader met de kaarten spelen in café Vogelnest in Halle-Booienhoven waar veel topdarters toen speelden en ik speelde daar om de tijd te doven. Die spelers toen waren zo met mij bezig dat ik mee moest beginnen spelen met hun en oh wat vond ik dat fijn! En zo zijn we begonnen.

Hoeveel uur per dag train jij?
Tijdens corona heb ik mij helemaal leeg getraind om op langere termijn te denken maar normaal is het 3 tot 4 maal per week competitie of tornooi en 2 dagen 2 uurtjes trainen en 1 dag recupureren.

Wat is jouw favoriete tornooi waar je ooit aan deelnam? En waarom?
Open Molenheide. Ondertussen is dat verhuisd naar Centerparks en verder verhuisd naar open Sevenum. Ik heb daar ooit als 18-jarige het tornooi van mijn leven gespeeld, toemalig nummer 7 van de wereld eruit gespeeld (de nummer 3 van de ranking toen) en de Belgisch kampioen! Dat is een herinnering die mij altijd zal bijblijven. Uiteindelijk 9de plaats gehaald, dit was PDC-ranking, maar niet vergeten PDC van de beginjaren. Toch ben ik hier heel fier op!

Wie is jouw favoriete professionele dartspeler? En waarom?
James Wade, hij is ook linkshandig zoals ik en speelt al jaren aan de top. Hij speelt zijn eigen spel, doet geen streken aan de blok en is ook geen roeper in de pers of stelt zich nooit niet aan. Zo mogen er veel van zijn in mijn ogen.

We gaan verder met een aantal vragen over jouw toekomst.

Ga je dit jaar meedoen met de Q-school?
ja, dit jaar zal ik deelnemen aan de Q-school!

Waar wil je staan binnen 10 jaar?
Nog steeds aan de dartblok. Gewoon proberen om zoveel mogelijk mee te maken, maar zou toch graag eens op een goede dag en alles meezit op de Challenge Tour een goede resultaat neerzetten. Tourcards (profdarters) behalen is voor natuurtalenten en echt heel zwaar om het te halen, daarom men hoedje af voor de mensen die dit werkelijk halen!

Hoe denk jij dat de darts zal evolueren in België?
Ik hoop dat de darts goed gaat evolueren in België en zeker nu door wat Kim en Dimi allemaal doen, en ook de rest natuurlijk want ze zijn niet alleen. Ik vrees dat het in België wel nog kan stilvallen met de hype omdat de organisatie erachter echt beter moet. Ik denk dat we hier volledig opnieuw moeten beginnen, want het is vroeger ook niet gelukt om België zo in de darts te krijgen. Ik heb alle respect voor de mensen die hun tijd erin steken en hun best ervoor doen, maar ze zouden echt eens moeten gaan horen hoe dit in Nederland werkt. Het is aartsmoeilijk om de juiste (financiële) steun te vinden in België. Veel succes aan de mensen die hiermee bezig zijn om het te bereiken!

Om af te ronden, stellen we graag nog even een aantal vragen over Tripel 20.

Wat vind je van de Tripel 20?
Tripel 20 is een lekker biertje! Ik heb er al veel gedronken én het is heel tof om te zien dat het nog eens de naam van de sport draagt.

Met welk bier vergelijk jij de smaak van dit dartbier?
Ik kan dat niet vergelijken met een ander biertje maar als ik dan toch keuze moet maken kies ik voor een blonde La Chouffe.

Hoeveel zou je er kunnen drinken op een avond?
Tot nu toe heb ik het aantal nog niet opgedreven tot ik niet meer kon, maar de avond dat Dimitri Van den Bergh won van Gerwyn Price heb ik er wel 14 gedronken! Goed zat, maar er kon nog wel wat bij denk ik.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tripel 20

Gerelateerde posts

Wereldrecord verbroken!

Afgelopen zondag waren vier darthelden in Zandvliet klaar voor een enorm zware opdracht, namelijk het wereldrecord ‘zo lang mogelijk aan één stuk darten’ verbreken, Tripel

Interview Darts België

Sören Moens is ondertussen zeer gekend in de dartwereld. Via zijn Facebookgroep ‘Darts België’ probeert hij met man en macht de darts in België op

Eerste brouw uitverkocht!

Na een kleine maand is het al zover, Tripel 20 is uitverkocht! Het dartbier was de afgelopen weken zo populair in België en Nederland dat

Interview Dirk Allard

Omdat wij bijzonder trots zijn om ‘Onze Dirk’ Dirk Allard te mogen steunen als grote fans, namen we vandaag een interview met hem af. Dirk