Interview Brian Raman

Omdat darts de afgelopen maanden enorm aan het opleven is in België, gingen wij van Tripel 20 verhaal halen bij iemand die recent de stap heeft gezet naar de absolute wereldtop: Brian Raman!

Omdat het toch zou kunnen dat er ook mensen meelezen die jou niet kennen, beginnen we met een aantal persoonlijke vragen:

Brian, wanneer ben je begonnen met darts?

Toen ik 8 jaar werd heb ik een set pijlen gekregen en zo heb ik de bacterie te pakken gekregen en ben ik beginnen gooien!

Wat was de aanleiding om hiermee te starten?

Mijn vader gooide elke week competitie en ik mocht altijd mee gaan. Eerst ben ik begonnen met alle wedstrijden te schrijven tot ik zelf mocht gooien. Sindsdien heb ik altijd competitie gespeeld en toernooien gaan gooien.

Wat vind je zo leuk aan darts?

Dat is een moeilijke! Als je een toernooi kan winnen geeft dit een fantastisch gevoel, of een goede match gooien is ook goed voor het zelfvertrouwen. De sfeer rondom het toernooi en de mensen die je leert kennen zijn ook mooi meegenomen!

Met welke darts speel je momenteel? Kunnen mensen deze pijlen kopen?

Ik speel met men eigen gepersonaliseerde pijlen. Het ontwerp is gebaseerd op Simon Whitlock zijn pijlen met kleine aanpassingen. Mijn pijlen zouden normaal vanaf 2 april 2022 beschikbaar zijn, maar ik hou jullie zeker op de hoogte! 😉

Wie wordt er dit jaar wereldkampioen darts? En waarom?
Tip: je mag jezelf zeker noemen

Ik denk dat Michael Van Gerwen een zeer grote kanshebber is. Zijn gemiddeldes zijn altijd enorm hoog, maar het geluk zit hem niet altijd mee. Voor mij blijft hij één van de grootste in de dartwereld. Uiteraard hoop ik dat de wereldbeker naar België komt en het zou een droom zijn moest hij ooit bij mij staan!

Heb je bepaalde doelen in de darts op termijn? Zo ja, welke?

Het zou een geslaagde carrière zijn als ik tot mijn pensioen in de top 64 van de Order of Merrit kan blijven staan! Dat zou betekenen dat ik altijd PDC kan blijven gooien en dus nooit terug moet stappen naar de WDF.

Hoe denk je dat darts zal evolueren in België de komende jaren?

Als de hype zo groot blijft en de media darts blijft boosten dan zie ik het wel groots! Vele grote toernooien en hopelijk nóg meer Belgen op de Protour in de toekomst!

Waar wil je binnen 20 jaar staan?

In de top 16 van de wereld staan en een titel op mijn naam zou mooi zijn!

Wie is je beste vriend op het circuit?

Ik kom goed overeen met verschillende spelers… Natuurlijk is Dimitri Van Den Bergh één van men beste maten. Ook buiten de toernooien zien wij elkaar vaak voor trainingen of om iets te gaan doen in onze vrije tijd met onze gezinnen!

Wie is de grappigste PDC-speler?

Heel de groep van ’t management is best lachwekkend. Als ik daar nu is één speler uit moet kiezen dan is het zeker Damon heta. Hij heeft die typische droge humor en weet op de juiste momenten gevatte antwoorden te geven!

Om af te ronden, stellen we graag nog even een aantal vragen over Tripel 20.

Wat vind je van de Tripel 20? En de rum?

Ik ben geen bierdrinker, maar heb hem toch geprobeerd omdat het iets dartsgerelateerd is. Het is een heel aangenaam biertje! De rum heb ik nog niet geproefd, maar dat zal er zeker nog van komen!

Met welk bier vergelijk jij de smaak van dit dartbier?

Ik vind dat Tripel 20 wat lijkt op een Leffe, maar qua sterkte gaat hij richting Duvel.

Wat vind je van het Tripel 20 concept? Denk je dat dit kan een steentje kan bijdragen om darts in België te boosten?

Ik vind het een leuk initiatief en volgens mij heeft het zeker een meerwaarde aangezien ze zelfs tot in Nederland ‘Den Tripel 20’ drinken en ze weten toch allemaal dat het een Belgisch biertje is!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Tripel 20

Gerelateerde posts

Wereldrecord verbroken!

Afgelopen zondag waren vier darthelden in Zandvliet klaar voor een enorm zware opdracht, namelijk het wereldrecord ‘zo lang mogelijk aan één stuk darten’ verbreken, Tripel

Interview Darts België

Sören Moens is ondertussen zeer gekend in de dartwereld. Via zijn Facebookgroep ‘Darts België’ probeert hij met man en macht de darts in België op

Eerste brouw uitverkocht!

Na een kleine maand is het al zover, Tripel 20 is uitverkocht! Het dartbier was de afgelopen weken zo populair in België en Nederland dat

Interview Dirk Allard

Omdat wij bijzonder trots zijn om ‘Onze Dirk’ Dirk Allard te mogen steunen als grote fans, namen we vandaag een interview met hem af. Dirk